En aquest sentit, una Flagship Store es caracteritza principalment per dos elements:

  • Una arquitectura peculiar.
  • Un interiorisme ple de detalls.

 

D’altra banda, també garanteix una extraordinària experiència de compra, la qual cosa és possible gràcies a:

  • Es poden provar els productes de forma diferent.
  • Es cuiden els detalls d’atenció.
  • Oferiment de serveis exclusius.
  • Presenta avenços tecnològics.

… entre altres coses.

 

Es pot dir que una Flagship Store és una botiga de referència per a la marca, i serveix de referència en una ciutat o al país.

Un dels aspectes fonamentals de la Flagship Store d’una marca és la ubicació, és a dir, és important que s’ubiqui en les millors carrers o també a les zones més comercials.

De la mateixa manera, se li pot conceptualitzar com un aparador real, on els clients potencials poden veure els nous productes i poden provar-los.

A continuació, et convidem a que continuïs llegint i escoltant al nostre Product Manager, Carlo Lucchetti, que et farà cinc cèntims de què és una Flagship Store.

 

Flagship Store: Cadena de botigues o Marca líder?

La resposta a aquesta pregunta pot ser un tant àmplia, pel fet que hi ha dues maneres de veure una Flagship Store en relació al concepte de disseny i vendes.

És cert que es tracta, fins i tot literalment, d’un vaixell insígnia, d’una botiga representativa en la qual es sobredimensiona tant l’atenció com els aspectes físics de la mateixa per generar sensacions que permetin que el client o client potencial es connecti amb la marca.

Ara bé, des de la perspectiva més ortodoxa haurem de dir que una Flagship Store és una botiga representativa d’una marca líder.

La idea és ressaltar els valors, i que el client potencial pot connectar-se a un major nivell amb la botiga i la marca. D’aquesta manera se li converteix en client i també se li fidelitza.

Per tant, sempre que es parla de Flagship Store es pensa en grans marques, que decideixen habilitar un espai per mostrar els atributs que representen a través d’una forma potenciada, jugant amb l’arquitectura del lloc, amb la seva decoració interior i amb tots els elements visuals, olfactius, palpables i fins i tot audibles del lloc.

 

Una Flagship Store genera una experiència única que envolta al client potencial i li fa pair mitjançant tots els sentits el valor de la marca o botiga.

 

No obstant això, hem dit que hi ha dues maneres de mirar i interpretar el concepte de Flagship Store. Així que anem amb la segona perspectiva, que és menys ortodoxa, però que obre un univers de possibilitats.

Ens referim al fet que una Flagship Store també pot ser una vitrina, o botiga representativa, d’una marca que no és precisament una cadena de botigues, sinó que està immersa en l’ambient d’una o més cadenes de botigues.

És així com una marca de sabates, que es distribueixen en una ciutat mitjançant diversos establiments comercials com cadenes de botigues, compti amb una Flagship Store, i així posicionar-se perquè el seu públic objectiu li reconegui en les cadenes de botigues ubicades a la ciutat o el país.

De tal manera que una Flagship Store podria considerar-se com un instrument per marcar tendències, sense que se’l consideri com un concepte en si mateixa, sinó com un model per potenciar els valors d’una marca que no necessàriament té les seves botigues pròpies.


Les diferències entre Flagship Store i Concept Store

Es pot parlar de Flagship Store i Concept Store, però no de Concept Store i Flagship Store. Sabem bé que a l’inici aquesta declaració pot resultar una mica confusa, per això anem a ampliar-la, de manera que així es pugui entendre la diferència fonamental entre aquests dos conceptes.

Una Flagship Store, com ja hem establert, busca generar una experiència superior a la que poden generar altres botigues de la marca, o la mateixa marca en una cadena de botigues.

El que busca és portar a una dimensió més profunda i més àmplia l’experiència de compra. No tant centrat en la venda en si, sinó més aviat en el posicionament i reconeixement.

Llavors, la Flagship Store busca generar experiència per guanyar molt més que una compra, guanyar autoritat en la ment i emocions dels clients i clients potencials.

El Concept Store ve a ser aquest concepte únic que es busca en una botiga, en la disposició dels espais, dels productes, del trajecte cap a la compra i de tots els elements dins de la botiga.

El que persegueix el Concept Store també és impactar, i es val de les innovacions, de manera que en certa forma una Flagship Store que adquireix els principis d’aquesta per poder generar un impacte superior. La diferència està en l’objectiu.

Mentre la Flagship Store busca connexió, relació, visibilitat, posicionament, recordo, autoritat, influència sobre el comportament de compra per vincular al client amb la marca, el Concept Store cerca la venda, és a dir, fa passar al client potencial pel mateix recorregut però amb la mira posada en la venda, i no en la connexió que ofereix més utilitat i guany.

Per això, el Concept Store no es val del Flagship Store, perquè no es conforma amb gravar-se en la ment del client, sinó que apunta a la compra en el recorregut, en canvi en una Flagship Store també s’espera la venda, però no immediata , encara que pot ocórrer el veritable objectiu es compleix quan el client potencial, o client, ja és un amb la marca i es converteix en ambaixador de la mateixa.

Ara bé, en base a tot el que ja hem comentat, podem dir que una Flagship Store no és una botiga de disseny, perquè no es tracta només del disseny en si, no es tracta del concepte únicament, va més enllà del mer concepte i disseny.

[edgtf_separator type=”full-width” border_style=”” color=”#666666″ top_margin=”40″ bottom_margin=”20″]

[edgtf_icon icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-rss” size=”edgtf-icon-tiny” custom_size=”” type=”normal” border_radius=”” shape_size=”” icon_color=”#ff0000″ border_color=”” border_width=”” background_color=”” hover_icon_color=”” hover_border_color=”” hover_background_color=”” margin=”” icon_animation=”” icon_animation_delay=”” link=”” anchor_icon=”” target=”_self”]
TE PUEDE INTERESAR

Què és una Flagship Store i per què estan de moda?

[edgtf_separator type=”full-width” border_style=”” color=”#666666″ top_margin=”20″ bottom_margin=”40″]

 

Són o no rendibles les Flagship Stores?

La inversió que es fa per a una Flagship Store és molt elevada, és per això que majorment recorren a aquest tipus d’estratègies marques que s’han decidit a garantir la perdurabilitat en el temps.

Per tant, es necessita tenir consciència de la visió, missió i objectius de la marca, a causa que si es té la determinació de conquerir el mercat, se sabrà que la inversió en una Flagship Store i els seus resultats progressius és una decisió intel·ligent.

El que volem dir és que sí són rendibles, i aquesta rendibilitat es fa possible no a curt i mig termini, sinó a llarg termini. No és una inversió de la qual es pugui esperar dividends immediats.

La Flagship Store li permet a una marca fixar-se en el mercat pels seus valors, i garanteix que els clients potencials puguin percebre’ls, ser conquerits, convertir-se en ambaixadors i ser col·laboradors de la mateixa expansió i fins i tot de les vendes de la marca.

La resposta curta i immediata seria “sí, és rendible”, però, cal que es comprenguin tots aquests aspectes perquè es pugui entendre també que el nivell de rendibilitat és superior a les estratègies de vendes immediates com les promocions per temporada.

Tal rendibilitat depèn, precisament, que la Flagship Store sigui obert en una ciutat i localitat estratègica, i que es faci una important inversió immobiliària.

 

Les Flagship Stores són un producte publicitari de la marca o la cadena?

Aquesta és una pregunta molt important, ja que cal tenir claredat sobre això per poder decidir si és convenient o no obrir una Flagship Store.

Les Flagship Stores no promouen un producte específic, com ho farien les estratègies de publicitat enfocada en temporades, descomptes i productes temporals.

En el cas de les Flagship Stores com a producte publicitari l’objectiu és, com ja hem puntualitzat anteriorment, potenciar la marca en si i no un producte exclusiu o específic.

Per tant, es tracta d’un producte publicitari de la marca i no de la cadena.

Una cadena, com ja hem dit, pot promocionar i vendre el producte d’una marca, però la cadena no haurà d’obrir un Flagship Store del producte per vendre-ho, sinó que ho ha de fer la marca perquè l’autoritat del seu producte sigui tal en el mercat que destaqui en les vitrines de la cadena de botigues.

En aquest sentit, les cadenes van més al Concept Store, ja que els serveix per poder generar condicions decoratives, distribució de l’espai interior i altres característiques especials per estimular les vendes de determinats productes dins l’espai interior.

Així que queda clar que són les marques qui recorren i als que els ve bé fer ús de Flagship Stores com a producte publicitari.

 

 

Flagship Store i Centres Comercials

Les Flagship Stores vénen a ser productes de publicitat per la marca. Si bé l’objectiu és atreure la major quantitat d’audiència, fidelitzar-, i generar un ambient de comunitat, aconseguint una major connexió entre el públic objectiu i la marca, cal tenir en compte una sèrie de premisses que em permetré explicar a continuació.

En primer lloc, les Flagship Stores són essencialment punts de connexió, i hi ha una gran diferència entre atracció i connexió que pot ser molt lleu i gairebé imperceptible.

Les Flagship Stores no pretenen, o en teoria no haurien de buscar, reemplaçar Centres Comercials, i tant la naturalesa com els objectius d’ambdós tipus de centres són diferents.

Mentre les Flagship Stores s’enfoquen en connectar, els Centres Comercials ofereixen abast i presència.

Podem fer una analogia que no és tan anàloga (ens permetem la llicència de la redundància) en l’àmbit del comerç electrònic.

Existeix el concepte de Botigues Online, que és nou encara, i hi ha el del Microsite. Mentre una botiga en línia presenta una sèrie de productes un Microsite presenta un de sol i el potencia.

El Microsite fa més desitjable el producte i genera trànsit cap a la botiga online. Així és la dinàmica entre les Flagship Stores i els centres comercials.

Aquests últims són representats per la Botiga Online, allotgen quantitats de productes i botigues, mentre les Flagship Stores s’enfoquen en una sola marca, perquè és la botiga insígnia de tal marca.

L’efecte que es causa és que els usuaris, clients potencials, es connecten amb la marca a les Flagship Stores i així reconeixen la marca en els Centres Comercials que visiten i es generen les vendes a favor de la marca.

Els Centres Comercials atrauen públic objectiu per diferents raons a les Flagship Stores, els primers són com els carrers de passeig, les quals es transiten per diversió, per oci, i si hi ha algun local interessant s’entra al local i pot produir-se una venda.

Les Flagship Stores vénen a ser com els carrers de pas, les quals es transiten amb objectius més delimitats, com per anar a l’oficina i tornar de tornada a casa.

Només que en el cas de les botigues insígnies l’objectiu delimitat és saciar una mica la curiositat respecte a la marca, i aquesta curiositat es desperta a causa de l’arquitectura i la decoració que mostra la Flagship Store.

Tot l’anterior permet entendre que no hi ha un atemptat de part de les Flagship Stores contra els Centres Comercials com a punts d’atracció.

Tot i que les Flagship Stores si generen atracció ho fan perquè compten amb una estructura física i una decoració interior que convida a relacionar-se amb la marca.

Però l’objectiu final d’aquestes botigues representatives és el de crear una connexió que comporti al reconeixement de la marca a qualsevol establiment comercial.

 

 

A continuació, mostrem algunes de les Flagship Stores que més ens han cridat l’atenció i que reflecteixen a la perfecció tot el que s’ha exposat en aquest article.

[edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

Flagship store NIKE

House of Innovation 000. New York. 5th Avenue

[edgtf_separator border_style="" width="30"][edgtf_image_slider pagination_skin="light"][edgtf_image_slider_item image="12589"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12591"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12593"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12602"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12597"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12599"][/edgtf_image_slider_item][/edgtf_image_slider]

© Nike

[edgtf_separator border_style="" width="60"]
[edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

Flagship store APPLE

New York. 5th Avenue, Manhattan

[edgtf_separator border_style="" width="30"][edgtf_image_slider pagination_skin="light"][edgtf_image_slider_item image="12621"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12623"][/edgtf_image_slider_item][/edgtf_image_slider]

© Apple

[edgtf_separator border_style="" width="60"]
[edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

LOUIS VUITTON

Singapore. Marina Bay Sands

[edgtf_separator border_style="" width="30"][edgtf_image_slider pagination_skin="light"][edgtf_image_slider_item image="12628"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12630"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12632"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12634"][/edgtf_image_slider_item][/edgtf_image_slider]

© Louis Vuitton

[edgtf_separator border_style="" width="60"] [edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

DOLCE & GABBANA

Roma. Piazza di Spagna

[edgtf_separator border_style="" width="30"][edgtf_image_slider pagination_skin="light"][edgtf_image_slider_item image="12644"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12646"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12648"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12650"][/edgtf_image_slider_item][/edgtf_image_slider]

© Dolce & Gabbana

[edgtf_separator border_style="" width="60"]
[edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

PRADA

Tokyo. Aoyama

[edgtf_separator border_style="" width="30"][edgtf_image_slider pagination_skin="light"][edgtf_image_slider_item image="12653"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12655"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12657"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12659"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12661"][/edgtf_image_slider_item][/edgtf_image_slider]

© Prada

[edgtf_separator border_style="" width="60"]
[edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

PRIMARK

Madrid. Gran Vía

[edgtf_separator border_style="" width="30"][edgtf_image_slider pagination_skin="light"][edgtf_image_slider_item image="12668"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12670"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12672"][/edgtf_image_slider_item][edgtf_image_slider_item image="12674"][/edgtf_image_slider_item][/edgtf_image_slider]

© Primark

[edgtf_separator border_style="" width="60"]
[edgtf_separator type="full-width" border_style="" color="#666666" top_margin="80" bottom_margin="40"]

Les Flagship Stores, són una moda o han vingut per quedar-s’hi?

 

 


El nostre company Carlo Lucchetti, Product Manager de CAAD,  durant l’entrevista

 

Si vols escoltar l’entrevista sencera, fes click aquí.

T’ha resultat interessant el nostre article o vols aportar el teu punt de vista sobre les Flagship Stores? Sí, llavors et convidem a que ens deixis el teu comentari.

 

Segueix-nos a Twitter i Linkedin, subscriu-te a la nostra newsletter i així podràs mantenir-te al dia amb les tendències i temes relacionats amb retail.